Monsterångest...
....över rubriken, de här börjar juh bra ;)
Lite prestationsångest kanske, kommer nån att läsa överhuvudtaget??
Ja, de får tiden lov att utvisa...
Huvudsyftet är väl tänkt att vara att dela med mig av lite recept, många lånade från
massor av olika håll och några mer lr mindre egenkomponerade...
Men nån mästerkock är jag då rakt inte!! Här kommer iaf nr 1:
BLOMKÅLS- OCH MOROTSSOPPA för ca 4 pers.
och ja, den är nyckelhålsmärkt ;)
500 g blomkål
2 morötter (ca 200 g)
1 medelstor potatis (ca 100 g)
1 palsternacka (ca 100 g)
1 liten purjolök
1 dl persilja
1dl matlagningsgrädde
10 dl grönskasbuljong (aka 10 dl vatten + 2 grönsaksbuljongstärningar)
salt å peppar
FÖRST
Bryt blomkålen i mindre bitar, spara några om du vill lägga dom i soppan
då den är färdig... Skala rotfrukten och tärna den och purjolöken. Koka upp buljongen.
SEN
Lägg i potatis, morot och palsternacka i den kokande buljongen och koka tills den är
nästan mjuk igenom (ca 10-15 min) och lägg i blomkålen och purjolöken. Koka i ungefär
5 min till så att allt är mjukt. Mixa ihop allt med en stavmixer.
EFTER DET
Häll i grädden och smaka av soppan med salt och peppar, mineralsalt passar också bra
(jag använde då det) och sist men inte minst persiljan som är pricken över I:et ;)
SIST
Servera gärna med minibaguetter, smör och ost!
Om maten...
Mycket god och mättande höst och vintersoppa, mastiga soppor är oftast godast då tycker jag....
Överdoserade lite med min nyinköpta "fempeppar sorter", men det gick bra ändå!
MEN kom ihåg att salta och peppra efter du mixat, för att de e lättare att känna hur soppan
verkligen smakar.
Den blir lite grynig av blomkålen, men inte så det stör (enligt mig iaf)...
Guld värd efter många dagar av krämätande!!!
Lite prestationsångest kanske, kommer nån att läsa överhuvudtaget??
Ja, de får tiden lov att utvisa...
Huvudsyftet är väl tänkt att vara att dela med mig av lite recept, många lånade från
massor av olika håll och några mer lr mindre egenkomponerade...
Men nån mästerkock är jag då rakt inte!! Här kommer iaf nr 1:
BLOMKÅLS- OCH MOROTSSOPPA för ca 4 pers.
och ja, den är nyckelhålsmärkt ;)
500 g blomkål
2 morötter (ca 200 g)
1 medelstor potatis (ca 100 g)
1 palsternacka (ca 100 g)
1 liten purjolök
1 dl persilja
1dl matlagningsgrädde
10 dl grönskasbuljong (aka 10 dl vatten + 2 grönsaksbuljongstärningar)
salt å peppar
FÖRST
Bryt blomkålen i mindre bitar, spara några om du vill lägga dom i soppan
då den är färdig... Skala rotfrukten och tärna den och purjolöken. Koka upp buljongen.
SEN
Lägg i potatis, morot och palsternacka i den kokande buljongen och koka tills den är
nästan mjuk igenom (ca 10-15 min) och lägg i blomkålen och purjolöken. Koka i ungefär
5 min till så att allt är mjukt. Mixa ihop allt med en stavmixer.
EFTER DET
Häll i grädden och smaka av soppan med salt och peppar, mineralsalt passar också bra
(jag använde då det) och sist men inte minst persiljan som är pricken över I:et ;)
SIST
Servera gärna med minibaguetter, smör och ost!
Om maten...
Mycket god och mättande höst och vintersoppa, mastiga soppor är oftast godast då tycker jag....
Överdoserade lite med min nyinköpta "fempeppar sorter", men det gick bra ändå!
MEN kom ihåg att salta och peppra efter du mixat, för att de e lättare att känna hur soppan
verkligen smakar.
Den blir lite grynig av blomkålen, men inte så det stör (enligt mig iaf)...
Guld värd efter många dagar av krämätande!!!
Kommentarer
Postat av: Nina
Fantastiskt Johanna! Dels att du börjat blogga, men också receptet. Jag ska testa det någon gång i veckan sen!
Postat av: Madde
ahaa! sedär.. recept! jag kommer lätt läsa din blogg =)
Trackback