Winter wonder land...

....har det helt plötsligt blivit ute, äntligen!!! Jag ser verkligen fram emot julen så mycket att jag håller på att avlida ;)
Därimot är det inte så roligt att cykla då det är en massa snö och ingen som plogar bort den,
men det gick juh faktiskt riktigt bra att cykla ner till bion igår ändå...
Burn after reading var faktiskt riktigt bra, verkligen min typ av humor! Hellre sån humor än skämmig humor,
sånt e juh faktiskt mest bara jobbigt att titta på, pinsamt!!

Igår blev det både bakande och matlagande, men jag tror att jag tar matlagandet och sparar bakandet till en
annan dag :P
Båda recepten är inhämtade hos mormor, en av de bästa!

Avocadoröra 2 pers
 
Behövs
1 avokado
ca 1 dl creme fraiche
ca 1 dl majonäs
salt och peppar
eventuellt citron och dill och kräftstärtar/räkor (utan skal)

Först
Dela avocadon snyggt på hälften av långsidan (skalet sak sparas och användas sen).
Gröp ur båda halvornas inehåll (minus kärnan) i en liten bunke och mosa ihop med en gaffel.

Sen
Blanda ner creme fraichen och majonäsen och salta och peppra efter behag.
Rör den kräftstjärtar/räkor, men spara några till dekoration.
Om du vill kan du blanda ner lite citron för smaken eller om du tycker att röran blivit mörk.

Sist
Häll upp röran i de sparade skalen och dekorera med några kräftstjärtar/räkor,
en citronskiva och lite dill.


Om maten
Smakade hur gott som helst! Jag serverade även med mini baguetter som jag värmt i ugn...
Om man vill ha en tjockare röra så kan man dra ned på creme fraiche och majonäsen
och röran är lika god vegetarisk!

Lax med dill- och majonästäcke och vitvinssås 2-3 pers

Behövs:
Lax (hur mycket beror på hur många ni är, ta dock gärna färsk för den är godare även om den är dyrare!)
Dill (ett knippe, färsk är godast)
Majonäs (några matskedar, det beror helt på hur mycket lax du har)
Salt och svartpeppar
1/2 flaska matlagningsvin
1 grönsaksbuljonstärning
2,5 dl creme fraiche
Dill
eventuellt maizena om man vill reda såsen

Ingredienserna är verkligen på en höft, man får som själv bestämma hur mycket av varje man vill ha :P

Först
Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ned laxen med skinnet nedåt.
Gnid in salt på ovansidan av laxen och peppra sen.
Hacka dillen och rör ned den i majonäsen och smeta sedan på röran på ovansidan av laxen,
1/2 cm tjockt, men kan bli tjockare om man vill ha mycket, smaken är som baken...

Sen
Sätt in laxen i ugnen som är 225 grader varm och låt den stå där i ungefär 25 min.
Häll i matlagningsvinet i en panna och lägg ned grönsaksbuljongstärningen,
koka upp och låt det småputtra på låg värme i ca 5 min. Tillsätt creme fraichen
och rör ner dill om du så vill. Salta och peppra.

Sist
Lägg upp allt på en talrik tillsammans med kokad potatis och njut


Om maten
Jag serverade med kokt pressad potatis och det blev gudomligt gott!! Speciellt eftersom jag inte
hade tid att göra vitvinssåsen (utan duschade medans laxen var i ugnen istället ;).
Både jag och Didrik åt tills vi nästan inte orkade röra oss och vi orkade definitivt inte äta hallonsorben
som jag hade köpt till efterrätt!
Allt som allt blev det en mycket lyckad middag!!!

PS
Jag förstår mig fortfarande inte riktigt på det här bloggandet, speciellt inte det tekniska!
Därför blev det lite fel med det första inlägget jag gjorde ;)
Så jag håller tummarna för att alla delar följer med och publiceras den här gången då!!!
DS


Kommentarer
Postat av: Didde

Maten rekommenderas! Bra att få bilder på maten..

2008-11-16 @ 14:21:25
Postat av: Elin

Va roligt att du också vågat dig på det här med bloggande. Och jag hade ingen aning om att det finns en liten husmor i Johanna:)Det är ju liksom lite det som är charmen med bloggande också, att upptäcka nya grejer. Kram.

2008-11-16 @ 17:59:38
URL: http://umebon.blogg.se/
Postat av: Madde

Åhåå! måste prova båda recepten... såg smarrigt ut =)

2008-11-16 @ 18:36:19
URL: http://fizzycherrycola.blogg.se/
Postat av: jennifer

hah, de gjorde då inte ja ska du veta ;) haha!

2008-11-17 @ 11:55:59
URL: http://j_nnifer_.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0